Estetică dentară

Estetica dentară se obține prin:

Estetica dentară

De ce este necesară ?

Este un termen medical care se referă la totalitatea procedurilor stomatologice necesare pentru a îmbunătăți aspectul dinților.

Ce implică procedurile de estetică dentară?

Estetica dentară poate necesita o succesiune de tratamente stoamtologice: igienizare, albire,, tratamente odontale, tratamente endodontice, tratamente ortodontice, tratamente protetice, tratamente chirurgicale.Pentru a obține rezultatele dorite, medicul stomatolog generalist poate colabora cu cu medicii stoamtologi specialisti (parodontolog, ortodont), sau cu alte specialități medicale (chirurgie OMF, ORL, chirurgie plastică).

Exemple de tratamente stomatologice care pot îmbunătăți estetica dentară

Albirea dentară - se realizează în cabinetul stomatologic cu ajutorul un substanțe care aplicate pe dinți elimină discromiile dentare și conferă zâmbetului un aspect frumos și sănătos

Obturații fizionomice - Procesele carioase, obturațiile de amalgam, sau obturațiile vechi de pe dinții frontali sunt foarte vizibile și inestetice

Tratamente protetice - noile materiale folosite în tratamentele protetice îmbunătățesc estetica facială. Citiți mai multe despre tratamentele protetice (materiale și tipuri de proteze dentare) aici.

Implanturi dentare - sunt o soluție modernă, folosită pentru înlocuirea dinților pierduți. Mai multe informații despre implanturi (indicații, contraindicații, componente, procedura de inserare) găsiți aici.

Tratamente ortodontice - asigură alinierea dinților pentru persoanele care prezintă incongruențe dentare (înghesuiri sau spațieri). Tratamentele ortodontice se pot folosi și pentru obținerea spațiului necesar inserării implanturilor.