Estetică dentară

Estetica dentară se obține prin:

Albirea dentară

Zâmbetul dumneavostră creează instant un impact asupra persoanelor din jur. Conform unor studii efectuate in America de Nord, majoritatea persoanelor intervievate consideră ca un zâmbet frumos este necesar unei cariere de succes.

De ce se colorează dinții ?

Există mai multe cauze care afectează culoare dinților. Fumatul, cafeaua, anumite alimente și băuturi pe care le consumăm de-a lngul vieții schimbă culoarea dinților. Tratamentele endodontice, sau traumatismele pot afecta de asemenea aspectul dinților. Anumite tratamente medicamentaose urmate în timpul copilariei pot cauza în unele situații discromii ale dinților permanenți.

Merită albirea profesională a dinților ?

Intr-un chestionar efectuat de către o agenție de presă britanică, 73% dintre respondenți susțin ca zâmbetul partenerului este foarte important într-o relație, iar intr-un alt studiu, efectuat în Statele unite, trei sferturi dintre respondenți susțin ca un zâmbet neatractiv le poate afecta cariera.

În ce constă albirea dentară la cabinet ?

Albirea dentară se va face cu ajutorul un substanțe puternic oxidante(peroxizi) care vor îndăpărta petele de pe dinți, oferindu-le un aspect frumos și sănătos. Spre deosbire de produsele de albire din comerț, cele folosite în cabinetele dentare au concentrații mult mai mari pentru a le potența efecteul. Peroxizii se vor aplica direct pe dinți, sau în gutiere (realizate într-un laborator) de către medicul stomatolog.

Cat de mult se pot albi dinții ?

Dinții se pot albi cu până la 5 nuanțe într-o singură ședință. Uneori sunt necesare mai multe ședințe pentru a obține nuanța dorită. Există însă și discromii severe, când nu se pot obține nuanțele dorite, dar rezultate vizibile tot vor exista.

Ce alte proceduri mai implică albirea dentară ?

Înainte de aplicarea substanțelor oxidante pe dinți, pacientul va trebui să efectueze un detartraj și periaj priofesional pentru a îndepărta tartrul și placa bacteriană. În cazul în care pacienții prezintp obturații coronare (plombe), acestea vor trebui schimbate după terminarea ședinței de albire.

Când nu funcționează albirea dentară ?

Albirea dentară nu are efect asupra coroanelor, obturațiilor(plombelor) și dinților tratați endodontic. Protezele dentare(coroanele) și obturațiile vor trebui schimbate, iar petru dinții tratați endodontic vor fi necesare ședințe separate pentru fiecare dinte în parte.